Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

3. 10. 2024

Ako odstrániť 98 % kovových nečistôt z buničiny, keď je separátor na ťažko prístupnom mieste? (prípadová štúdia)

Východiskový stav

Náš zákazník sa špecializuje na výrobu kartónových obalov. V buničine, z ktorej sa kartónové obaly vyrábajú, sa vyskytujú drobné feromagnetické nečistoty. Tie majú vplyv na kvalitu výsledného produktu.

Opis problému

Miesto vhodné na inštaláciu magnetického separátora je pre obsluhu separátora ťažko prístupné. Z toho pramení obava, že obsluha nebude separátor pravidelne čistiť, čo povedie k nekvalitnej separácii.


Tekutá buničina sa dopravuje potrubím DN 200. Obsahuje drobné feromagnetické nečistoty, ich veľkosť sa pohybuje v intervale 0[JP1] ,1 – 5 mm.

Riešenie problému

Keďže magnetický odlučovač možno nainštalovať len na ťažko prístupnom mieste, zákazníkovi sme odporučili náš poloautomatický odlučovač typu ORCA.

Výhodou tohto typu separátora je, že spája výhody bežného magnetického filtra (dokonalý prietokový labyrint, vysoká magnetická indukcia 18 700 G) a možnosť jednoduchého čistenia.

Separátor MSP-SC ORCA je vybavený

  • klapkami na vstup a výstup materiálu
  • ventilmi na vstup oplachovej vody a odtok Fe kontaminantov
  • pneumatickým piestom FESTO na vytiahnutie magnetických jadier v priebehu čistenia separátora

Vďaka pneumaticky ovládanému piestu sa manipulácia s magnetickými jadrami výrazne uľahčí. To je dôležité najmä pri separátoroch s väčším priemerom a veľmi znečistenom materiále.

Obsluha separátora ocenila jeho jednoduché čistenie, ktoré trvá len pár sekúnd. Pri pravidelnom čistení je separátor veľmi účinný.

Prínosy použitia magnetického filtra MSP-SC N 200 ORCA

Magnetický prietokový separátor MSP-SC 200 N ORCA sa stal dôležitým prvkom procesu výroby kartónových obalov. Zákazník je veľmi spokojný, vďaka separátoru sa odstráni viac ako 98 % feromagnetických kontaminantov!

Použité zariadenieMagnetický filter s poloautomatickým čistením MSP-SC 200 N ORCA

Výhody magnetického filtra MSP-SC ORCA

  • poloautomatické čistenie bez nutnosti vybratia separátora z potrubného systému
  • vysoká odtrhová sila
  • odolné jedno- a dvojplášťové vyhotovenie kompletne z nehrdzavejúcej ocele
  • tlaková odolnosť do 10 barov
  • 18 700 G na jadre a až 12 200 G na plášti
  • pneumatický piest výrazne uľahčuje čistenie najmä pri separátoroch s väčším priemerom