Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

5. 9. 2024

Cenovo dostupné riešenie na mieru: Eliminácia reklamácií vo výrobe plastových téglikov (prípadová štúdia)

Východiskový stav

Výrobca plastových téglikov sa stretával s vysokým počtom kvalitatívnych reklamácií. Mesačne išlo o 10 až 20 reklamácií spôsobených kovovými nečistotami v hotových téglikoch. Táto kontaminácia viedla k veľkým nákladom a zhoršeniu vzťahov so zákazníkmi.

Opis problému

Vzhľadom na náhodný výskyt kovových (magnetických aj nemagnetických) kontaminantov v plastových téglikoch boli predmetom reklamácie často aj celé dodávky. Výrobca preto hľadal spoľahlivé a cenovo dostupné riešenie detekcie kovov – detektor bolo treba nainštalovať na všetkých výrobných linkách.

Riešenie problému

V spoločnosti SOLLAU sme navrhli riešenie presne podľa požiadaviek zákazníka. Použili sme prepadový detektor kovov METRON 05 CR, ktorý sa bežne používa na detekciu kovov v gravitačne dopravovanom materiáli. Tento detektor ponúka špičkovú kvalitu detekcie za atraktívnu cenu.


Detektor vrátane riadiacej jednotky sme umiestnili na rám, čo zabezpečuje autonómnu prevádzku detektora. Plastové tégliky prechádzajú cez apertúru detektora, kde sa pred vstupom do ďalšej etapy výrobného procesu skontrolujú na prítomnosť kovových nečistôt.

Po úspešných testoch sme dodali väčší počet týchto detekčných zariadení. Splnili sme požiadavku zákazníka – implementovať do výroby špičkový detektor kovov za atraktívnu cenu!

Prínosy použitia detektora kovov METRON 05 CR

Po inštalácii detektora klesol počet reklamácií spôsobených kovovými kontaminantmi na nulu!

Použité zariadenie: Detektor kovov METRON 05 CR

Výhody detektora kovov METRON 05 CR

  • digitálne spracovanie signálu pre najlepšiu detekciu
  • dotykové ovládanie – pomocou 4 ergonomických tlačidiel
  • intuitívne a jednoduché ovládanie
  • prepadový detektor na inštaláciu do potrubia s priemerom 35 – 600 mm
  • nízka výška a kompaktné rozmery
  • ekonomický variant – atraktívny pomer cena/výkon