Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

15. 10. 2022

Nesprávne čistenie magnetického doskového separátora s ručným čistením

Východiskový stav

Klient si zakúpil náš magnetický lampáš ML na separáciu železných drôtikov a ďalších drobnejších nežiaducich feromagnetických prímesí z materiálu prepravovaného samospádom v potrubí.


Problém

Pri každom magnetickom separátore je potrebné po inštalácii zistiť, ako rýchlo dochádza k zaneseniu separátora feromagnetickými časticami a čo najskôr stanoviť optimálny interval čistenia. Obslužný ????CZ personál však separátor čistil len náhodne, čo sme odhalili pri náhodnej kontrole separátora. Takto zanesený magnetický separátor už nemôže plniť svoju funkciu (teda odseparovávať z čisteného materiálu železné kontaminanty) a navyše ešte hrozí, že už zachytené železné častice môžu byť strhnuté prúdiacim materiálom.

Riešenie problému

Pri preprave samospádom závisí interval čistenia najmä od stupňa kontaminácie vstupného materiálu. Pri každej aplikácii je dôležité čo najskôr zistiť, ako rýchlo dôjde k zaneseniu separátora feromagnetickými časticami. Pri separátoroch s ručným čistením je bezpodmienečne nevyhnutné čistiť ich v stanovených intervaloch.

Odporúčanie odborníka

Takmer všetky naše separátory s ručným čistením majú systém ľahkého čistenia, ktorý  umožní rýchle a jednoduché odstránenie Fe častíc. Odporúčame, aby ste používali kratšie intervaly čistenia, pretože čím viac magnetických častíc magnetické jadro separátora pridrží, tým ťažšia a fyzicky namáhavejšia (napriek systému ľahkého čistenia) je ich demagnetizácia, t. j. ich odsunutie z dosahu magnetického poľa. Pre aplikácie, ktoré by vyžadovali častejšie intervaly čistenia, je vhodnejšie použiť magnetické separátory s automatickým čistením (= eliminácia ľudského faktora).