Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

15. 12. 2022

Nesprávne čistenie roštového magnetického separátora s ručným čistením

Východiskový stav

Klient si zakúpil náš manuálne čistiteľný roštový separátor MSS-MC na separáciu najmä železného prachu z neabrazívneho materiálu prepravovaného samospádom v potrubí.


Problém

Pri každom magnetickom separátore je potrebné po inštalácii čo najskôr zistiť, ako rýchlo dôjde k zaneseniu separátora feromagnetickými časticami a stanoviť optimálny interval čistenia. Bohužiaľ, obsluha separátora interval čistenia nedodržala a došlo k úplnému zahlteniu separátora magnetickými kontaminantmi. Separátor už nemohol plniť svoju funkciu – odseparovávať z čisteného materiálu železné kontaminanty, a vrstva zachytených Fe častíc už bola taká vysoká, že ju prúdiaci materiál strhával do vyčisteného produktu.

Riešenie problému

Pri preprave samospádom závisí interval čistenia najmä od stupňa kontaminácie vstupného materiálu. V počiatočnej fáze používania separátora sa stanoví optimálny interval čistenia a ten je potrebné bezpodmienečne dodržiavať.

Odporúčanie odborníka

Takmer všetky naše separátory s ručným čistením majú systém ľahkého čistenia, ktorý vám umožní rýchle a jednoduché odstránenie Fe častíc.  Odporúčame však, aby ste používali radšej kratšie intervaly čistenia – čím viac magnetických častíc zachytí magnetické jadro separátora, tým ťažšia a fyzicky namáhavejšia (napriek systému ľahkého čistenia) je ich demagnetizácia (t. j. ich odsunutie z dosahu magnetického poľa). Na aplikácie, ktoré by si vyžadovali častejšie intervaly čistenia, je vhodnejšie použiť magnetické separátory s automatickým čistením, ktoré eliminujú ľudský faktor.