Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

26. 9. 2024

Prvý magnetický separátor so signalizáciou zaplnenia

Predstavujeme vám nový produkt MSS-MC-ALARM, prvý magnetický separátor so signalizáciou zaplnenia v Európe.

Tento revolučný separátor prináša nielen vyššiu efektivitu separácie, ale tiež zásadne zlepšuje spoľahlivosť a jednoduchosť údržby. Vďaka tejto novinke sa otvárajú nové možnosti, ako minimalizovať riziko chýb, zvýšiť kvalitu výrobných procesov a optimalizovať prevádzkové náklady.


Signalizácia zaplnenia

MSS-MC-ALARM využíva svetelnú signalizáciu na detekciu zaplnenia magnetických roštov feromagnetickými kontaminantmi. Keď sú rošty zanesené nečistotami, ich separačná účinnosť sa dramaticky znižuje. Predtým bolo nutné vykonávať pravidelné manuálne kontroly, čo viedlo k nadbytočným odstávkam výrobných liniek. Teraz však vďaka svetelnej signalizácii obsluha okamžite vie, kedy je separátor potrebné vyčistiť. Okrem toho ponúkame zákazníkom možnosť zdarma otestovať ich materiál, aby sme im pomohli zistiť, ako efektívne môže MSS-MC-ALARM pracovať v ich špecifickej prevádzke.

 

Signalizácia účinnosti funguje na troch úrovniach:

  • 100 % - zelené svetlo: Magnetický separátor funguje správne, oba rošty sú čisté a separácia je 100% účinná.
  • 50 % - oranžové svetlo: Horný rošt je zanesený, účinnosť separácie je znížená a odporúča sa čo najskôr vyčistiť.
  • 0 % - červené svetlo: Oba rošty sú zanesené, separátor nefunguje a musí byť okamžite vyčistený.

Dopad na efektivitu prevádzky

Vďaka presnej signalizácii zaplnenia je možné zabrániť zbytočným odstávkam technológie, čo výrazne šetrí čas aj náklady. Automatická signalizácia umožňuje presnejšie plánovanie údržby, čím sa zvyšuje kvalita výroby a znižujú náklady na obsluhu. Táto technológia tiež zabezpečuje, že separátor bude vždy pracovať s maximálnou účinnosťou, čo vedie k lepšej čistote produkovaných materiálov.

Ak máte záujem o podrobnejšie informácie, neváhajte nás kontaktovať – radi vám poskytneme ďalšie detaily a odpovieme na všetky vaše otázky.