Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

3. 8. 2020

Recyklácia odpadového skla (prípadová štúdia)

Významná česká firma špecializujúca sa recykláciu odpadového skla potrebovala účinný a súčasne cenovo dostupný systém na odstránenie nežiaducich kovových prímesí. Šlo o pomerne náročnú aplikáciu, a to z dôvodu vysokej abrazívnosti spracovávaného materiálu (drvené sklo) a zároveň veľký objem spracovávanému materiálu (až 10 ton/hodinu). Bolo nutné odseparovať magnetické aj nemagnetické kovové prímesi relatívne malej frakcie (do 35 mm).


Okrem toho zo spracovávaného materiálu sa mali odstrániť nielen voľné kovové častice (napr. hliníkové skrutkovacie viečka z fliaš od nápojov), ale aj zvyšky kovových krúžkov z  hrdiel fliaš či železné drôtiky z drôtoskla.

Na základe výsledkov testovania sa klient rozhodol pre kompletnú separačnú linku značky SOLLAU, a to najmä z nasledujúcich dôvodov:

  • ucelená a vysoko účinná separácia železných aj neželezných kontaminantov
  • celá zostava je dodaná v antiabrazívnom vyhotovení (vibračný podávač vystužený oteruvzdornými plechmi typu Hardox, z nehrdzavejúcej ocele magnetický bubon MBZ 406 N 800, separátor neželezných kovov ECS-C 800 so zosilneným dopravníkovým pásom)
  • dodané zariadenie má veľmi atraktívny pomer "cena/výkon"