Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

8. 8. 2024

Separácia kovov z buničiny pri výrobe papiera – zachytených 20 kg drôtov týždenne (prípadová štúdia)

Východiskový stav

Náš zákazník sa špecializuje na výrobu vysoko kvalitnej buničiny a bieleho sulfátového papiera. Jeho výrobný program zahŕňa širokú škálu produktov vrátane kraftového papiera a ekologických[JP1]  obalových materiálov.

Opis problému

Buničina používaná pri výrobe papiera je balená a fixovaná železným drôtom. Pri manipulácii s týmito balíkmi sa môžu časti drôtu odlomiť a dostať sa do spracovávanej buničiny, čím hrozí nielen poškodenie výrobnej technológie, ale znižuje sa aj kvalitu výsledného produktu.

Buničina sa dopravuje potrubím s priemerom 350 mm.

Riešenie problému

Drvená buničina (celulóza) je ťažko separovateľný materiál, ktorý bežné magnetické separátory rýchlo upcháva. Preto sme vybrali miesto, kde sa buničina dopravuje potrubím (DN 350), a odporučili inštaláciu magnetického doskového separátora ML-P 350 N so silnými neodymovými magnetmi.


Doskový magnetický separátor ML-P 350 NKonštrukcia tohto separátora umožňuje voľný tok materiálu bez prekážok, pretože magnety sú umiestnené na dvierkach s pojazdmi. Čistenie je rýchle a bezpečné.

Po inštalácii separátora sa zachytáva veľké množstvo drôtov s veľkosťou 50 – 200 mm!

Prínosy použitia doskového separátora ML-P 350 N

Magnetický separátor týždenne zachytí približne 20 kg drôtov s veľkosťou 50 – 200 mm!

Výrazne sa znížili náklady na údržbu a opravy nadväzujúcej výrobnej technológie. Úplne sa eliminovalo riziko, že sa kovové nečistoty dostanú do hotových výrobkov, čo prispelo k zvýšeniu kvality a spokojnosti zákazníkov.

Použité zariadenieDoskový magnetický separátor ML-P 350 N

Výhody doskového separátora ML-P 350 N

  • Vysoká odtrhová síla
  • Vyhotovenie kompletne z nehrdzavejúcej ocele
  • Odolnosť voči tlaku do 10 barov
  • Vhodné aj pre ťažšie priestupné materiály
  • Manuálne čistenie
  • Vertikálna aj horizontálna aplikácia