Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

1. 9. 2020

Separácia kovov z komunálneho odpadu (prípadová štúdia)

Významný spracovateľ komunálneho odpadu z nášho regiónu potreboval spoľahlivý kompletný systém na separáciu kovových predmetov (najmä s väčšou frakciu?????????) z pretriedeného plastového komunálneho odpadu (ak by sa tieto kovové častice z odpadu neodstránili, mohli by poškodiť zariadenie na jeho ďalšie spracovanie a znížiť kvalitu vytriedených plastov.


Aplikácia bola náročná z viacerých dôvodov:

  • v plastovom komunálnom odpade s relatívne veľkou frakciou (od 50 x 10 x 1 mm do 300 x 250 x 1 mm) sa okrem všetkých druhov plastov (PET, HDPE, PP, plastové fólie, tetrapack atď.) vyskytuje niekoľkopercentný podiel železnej a neželeznej prímesi (plechovky, uzávery, zátky atď.)
  • okrem požiadavky na odstránenie železných aj neželezných kovov bola problémom aj vysoká vrstva a veľké množstvo kontinuálne prúdiaceho materiálu (až 1800 kg/h)

Na základe porovnávacích praktických testov a po vyhodnotení parametrov cena/výkon/dostupnosť servisu sa zákazník (ktorý má v oblasti separácie kovov bohaté skúsenosti) rozhodol zakúpiť nasledujúcu súpravu magnetických separátorov značky SOLLAU:

Feritový magnet nad dopravník s automatickým čistením DND-AC Ms4 EKO (hlboké magnetické pole dokáže vytiahnuť kusy feromagnetických predmetov ?????CZ  až z hĺbky 320 mm a súčasne chráni pred poškodením železnými časticami aj separátor neželezných kovov ECS-C 2000 RAM)

Neodýmový magnetický valec MV 254 N 1200  (separácia železných kontaminantov zo spodných vrstiev materiálu a ochrana separátora neželezných kovov ECS-C 2000 RAM pred poškodením)

Separátor neželezných kovov s centricky uloženým magnetickým rotorom ECS-C 2000 RAM (pri požiadavke???? na vysokú spracovateľskú kapacitu sa materiál rozprestrie do monovrstvy na pás separátora so šírkou 2000 mm a z materiálu sa odstránia všetky väčšie a dobre vodivé kovové nemagnetické predmety)