Používame súbory cookies

Súbory cookies používame na analýzu návštevnosti, zapamätanie si preferencií a zlepšovanie použiteľnosti webu. Súhlas môžete vyjadriť kliknutím na tlačidlo "Súhlasím".

Nastavenie Súhlasím

Súhlas môžete tiež odmietnuť.

Preskočiť na obsah

Sme špecialisti v oblasti magnetickej separácie

Vyvíjame, vyrábame a aplikujeme zariadenia na magnetickú separáciu. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábame presne podľa vašich potrieb.

14. 10. 2024

Svetelný kríž na uzavretie letiskovej dráhy úspešne otestovaný na letisku v Kunoviciach

Úspešne sme otestovali náš prenosný svetelný kríž, určený na uzavretie letiskovej dráhy, na letisku v Kunoviciach. Testy prebiehali z lietadla, pričom sme skúmali viditeľnosť zariadenia z rôznych vzdialeností.

Testované vzdialenosti:

  • 4,2 km (2,3 NM)
  • 2,7 km (1,5 NM)
  • 1,5 km (0,8 NM)
  • 0,7 km (0,4 NM)


Najskôr sme vykonali let vo vzdialenosti 4,2 km od svetelného kríža. Už v tejto vzdialenosti bolo zariadenie vďaka svojej vysokej svietivosti jasne rozoznateľné. Následne sme pokračovali na kratšie vzdialenosti – 2,7 km, 1,5 km a nakoniec 700 m.

Svetelný kríž je namontovaný na príves, čo umožňuje jeho rýchlu a jednoduchú prepravu na akékoľvek miesto. Vďaka premyslenej konštrukcii je možné zariadenie zostaviť alebo rozobrať do jednej minúty, a to aj jednou osobou. Je vybavené 13 LED svetlami, ktoré automaticky prispôsobujú jas pre denné aj nočné prevádzky.


Rameno zariadenia má rozpätie 4,26 metra a dieselový motor zabezpečuje nepretržitú prevádzku po dobu 12 až 14 dní na jednu nádrž paliva. Spĺňa všetky prísne letecké normy a vďaka svojim vlastnostiam poskytuje maximálnu bezpečnosť pri riadení leteckej prevádzky.

Pozrite si video a presvedčte sa sami o jeho výnimočných vlastnostiach.